Relaterat

Pre sustainability bootcamp

Tillsammans på distans började vi utforska de globala hållbarhetsmålen under pre sustainability bootcamp. På grund av rådande virus fick den planerade tvådagars workshopen i hållbarhet skjutats på till hösten; istället blev det en digital workshop  som genomfördes 2 april för ett 50-tal företagare, främjare, politiker och intresserade.

Fokus var på att ge en introduktion till FNs globala hållbarhetsmål, vad det innebär och några goda exempel på hur kan man jobba med hållbarhet i sitt företag eller verksamhet.
Att just fokusera på hållbarhet är ett viktigt ansvar för alla, både företag och privatpersoner, så att vi tillsammans kan uppnå en bättre värld, så snart som möjligt.

Ellen Lindberg, Envima och Ewa Svensson, Crearum delade med sig av sina tankar och tips kring kreativitet och hållbarhet.

Ellen pratade om Agenda 2030 och att alla hållbarhetsmål är viktiga. Som företag kan man börja välja ut några som är mest relevanta för ditt företag och börja aktivt bryta ner målet.

Ewa inspirerade kring kreativa processer och introducerade Idédiamanten. En metod man kan använda för att få igång kreativiteten.

Detta vara en försmak på Sustainability Bootcamp som är flyttad till september och arrangeras av Almi Företagspartner GävleDala, Coompanion, Dalarna Science Park och ecoINSIDE2. Arrangörerna avslutade med att berättade om aktuella erbjudanden mot företag.

Håll utkik på webben för datum i september.

Kategorier: , , , , , , , ,