Relaterat

Smart belysning i motionsspåret

Made by China och vidareutvecklad i Sverige. Så beskriver den Karlstadbaserade företagaren Su Ping Burman sig själv. Efter flera års hårt arbete har hon och den kinesiska samarbetspartnern Beijing Chontdo Octoelectronics fått en stor referensorder på LED-belysning till ett motionsspår i Storfors kommun.

Belysningen är sensorstyrd och sätts på och av bara när någon är i närheten. I LED-systemet finns även möjlighet att koppla in en larmfunktion via en app för smarta telefoner, vilket ska bidra till en ökad säkerhet bland motionärer i skogen.

- Det är många som stöttat mig och min affärsidé, Glava Energy Center, Karlstads universitet, Inova, Almi Företagspartner och självfallet Storfors kommun, som nu gett oss den första stora ordern i Sverige.

Läs hela artikeln i Wermlands Nya Tidning här.

Foto: Jonny Ohlsson, NWT.

Kategorier: , ,